Cursus APQP & PPAP

Projectbeheersing nieuwe/gewijzigde producten/processen

Doel

Deelnemers bekend maken met de projectmatige aanpak voor de ontwikkeling en productievrijgave van nieuwe/gewijzigde producten en processen gebaseerd op de AIAG project-methodiek in de automobielindustrie.

Inhoud

Doel en functie Advanced Product Quality Planning
Functionele relatie met met IATF 16949:2016
Stappenplan en fasering van klantvraag tot laatst geproduceerd product
Commercieel-technische voorbereiding en feasibility assessment
Doel, kernfunctie en samenhang van bijbehorende kwaliteitstechnieken (coretools):
Process Flow Chart (PFC)
Failure Mode & Effects Analysis (FMEA)
Control Plan (CP)
Measurement Systems Analysis (MSA)
Initial Process Study (IPS)
Statistical Process Control (SPC)

Doelgroep

Voor een ieder die betrokken is bij het (formele) ontwikkelings- en validatietraject van product en proces.

Werk/denkniveau

MBO/HBO

Bijzonderheden

in de automobielindustrie wordt al decaden lang gebruik gemaakt van projectmodellen voor de juiste afloop van de ontwikkeling en productierijp maken van nieuwe/gewijzigde producten, inclusief productieprocesvrijgave/validatie en naderhand robuust verbeteren. APQP (Advanced Product Quality Planning) is een zeer wijd verbreid en geaccepteerd protocol voor de technische industrie (niet alleen automotive). ). In deze training wordt uitgelegd hoe dit in zijn werking gaat en ingegaan op inhoud en interpretatie voor een effectieve toepassing in de automotive keten. Deelnemers kunnen bedrijfsspecifieke cases/vraagstukken inbrengen in het programma.

After-Sales Service: Na het volgen van cursus kunnen deelnemers voor vragen omtrent de juiste interpretatie van het geleerde bij toepassing in de eigen bedrijfsomgeving terugvallen op de docent middels vraagstelling via e-mail. Voorwaarde hierbij is wel dat de lessen volledig gevolgd zijn.