Cursus Auditeren 'IATF-coretools'

Doel

Auditors die Engineering activiteiten moeten auditeren voldoende achtergrond bijbrengen over de in IATF 16949:2016 geëiste 'coretools' om de juiste implementatie hiervan effectief en efficient te kunnen beoordelen.

Inhoud

Het auditeren van het effectief gebruik van de volgende technieken en hun samenhang:
Product en Proces ontwikkeling/validatie (APQP/PPAP)
Failure Mode & Effects Analysis (FMEA)
Measurement System Analysis (MSA)
Process Capability Study/Initial Process Study
Statistical Process Control (SPC)
Coretools gerelateerde Customer Specific Requirements (CSR's)
in relatie met de eisen in IATF 16949:2016 (incl. ISO 9001:2015).

Doelgroep

Deze training is bestemd voor bedrijfsauditors die intern of bij leveranciers Engineeringprocessen moet kunnen auditeren tegen IATF-16949:2016 en bijbehorende coretools (incl. relevante CSR's).

Werk/denkniveau

HBO+. Gedegen kennis van IATF-16949:2016 & ISO 9001:2015 is vereist en training 'Auditeren tegen IATF 16949:2016' is gevolgd.

Bijzonderheden

Gedurende de training wordt auditors, die de 'IATF-coretools' moeten kunnen auditeren extra kennis en vaardigheden bijgebracht om de toepassing van deze 'coretools' op effectiviteit te kunnen beoordelen (vaak ook tegen de specifieke eisen van de klant). De nadruk en het kennis aanbod in deze training is afgestemd op het effectief auditeren en niet zozeer op de toepassing (hiervoor hebben wij een uitgebreider programma) van deze technieken, zodat de auditor voldoende weet zonder overbodig belast te worden met (voor de audittaak) minder relevante achtergrond informatie. Voor In-Company kunnen dit bedrijfseigen cases zijn.

Na afloop van de cursus wordt een schriftelijke toets (open boek) afgenomen; bij voldoende score wordt het bewijs van deelname omgezet naar een certificaat.

De training/toets wordt verzorgd/afgenomen door een officieel gecertificeerde IATF16949 1e en 2e partij Lead Auditor met een gedegen ervaring in engineering, productie en laboratoriumprocessen voor automotive producten.

After-Sales Service: Na het volgen van cursus kunnen deelnemers voor vragen omtrent de juiste interpretatie van het geleerde bij toepassing in de eigen bedrijfsomgeving terugvallen op de docent middels vraagstelling via e-mail. Voorwaarde hierbij is wel dat de lessen volledig gevolgd zijn.

Duur
3 dagen

Cursusprijs
Op aanvraag

Startdatum
Op aanvraag -